fbpx

Binance menjačnica – kako se registrovati i trgovati kriptovalutama

Konstantan rast vrednosti Bitkoina ne prestaje da deli ljude na skeptike i fanatike. Ova kriptovaluta već godinama raste srazmerno broju onih koji su spremni da investiraju kako bi kupili makar i hiljaditi deo najpoznatijeg coin-a na svetu. Ukoliko ste napokon spremni na taj korak, naš vodič će vam reći sve o tome kako kupiti Bitkoin i kako se registrovati na Binance, jednu od najpouzdanijih menjačnica za kripto valute.

Šta je Binance?

Verovatno vam je do sada postalo jasno da se kripto valute ne mogu tek tako kupiti na svakom ćošku. Naime, njihova kupovina i prodaja se odvija na specijalizovanim online platformama, tzv. menjačnicama, u koje spada i Binance. Ova kompanija je osnovana 2017 u Kini, ali se ubrzo prebacila u Japan zbog zabrane trgovine kripto valutama u Kini. Trenutno, Binance ima oko 3.5 miliona aktivnih korisnika i svoju kripto valutu Binance Coin (BNB), kao i BUSD valutu koja je stabilna i jednaka vrednosti jednog dolara.

binance menjacnica

Kako se registrovati na Binance?

Sama registracija je prilično jednostavna i ne razlikuje se puno od registracije na bilo kom drugom sajtu, osim jednog malog koraka – verifikacije identiteta koja je nedavno uvedena i o kojoj ćemo nešto više reći u nastavku. Evo kako se registrovati na Binance u par koraka:

 • Odete na binance.com i u gornjem desnom uglu birate polje “register”,
 • Birate da li ćete se registrovati sa mejl adresom ili brojem telefona i unosite šifru (što komplikovaniju),
 • Potom proverite vaše primljene mejlove kako bi ste potvrdili registraciju,
 • To je to registrovali ste se!

binance referral kod

Verifikacija Identiteta na Binance-u

binance nalog registracijaDa bi ste zapravo mogli da počnete sa neograničenom trgovinom kripto valutama, morate da ispunite još jedan korak, a to je verifikacija identiteta. Svim novim korisnicima opcija “get verified” pojaviće se na home page-u nakon što se uloguju. Trenutno postoje dve opcije, Verified i Verified Plus, a jedina razlika je u dnevnom limitu koji nije isti za sve zemlje.

Unesite zemlju u kojoj boravite i pripremite lični dokument (pasoš, lična karta ili vozačka dozvola) koji mora biti izdat od strane zemlje koju ste naveli.

binance verifikacijaPored toga, postoji još par informacije koje mogu biti tražene, a one opet zavise od zemlje iz koje se registrujete. Nakon što okačite fotografiju dokumenta, moraćete da napravite i pošaljete selfie. Nakon što Binance izvrši proveru i odobri vaše podatke, bićete obavešteni mejlom.

Kako kupiti Bitkoin preko Binance menjačnice?

Iako vrednost Bitkoina povremeno padne izazivajući manje srčane napade i radost skeptika, ona je ipak, kada se sve sagleda, u konstantnom porastu. Nema smisla razmišljati šta bi bilo da ste investirali u Bitkoin pre X godina kada mu je vrednost bila XY puta manja. I dalje je dobar trenutak za kupovinu kriptovaluta, a Binance vam nudi mogućnost trgovine preko svoje aplikacije, sajta, ili desktop verzije koju možete skinuti besplatno. Pripremite vaše kartice, objasnićemo vam kako kupiti Bitkoin preko Binance menjačnice.

 • Kada se ulogujete, u gornjem levom uglu potražite opciju “buy crypto” i selektujte karticu kojom želite da plaćate.
 • bitkoin binance Nakon toga, sajt vas vodi na stranicu gde možete da birate valutu kojom plaćate i unesete iznos koji želite da potrošite. Za svaku valutu, postoje minimalni i maximalni iznosi koje možete potrošiti, tako da obratite pažnju na to. Za Srbiju je trenutno minimum $15, a maximum je $5,000 po transakciji.
 • Zatim, birate koji coin želite da kupite, u ovom slučaju bavimo se time kako kupiti Bitkoin, ali je bitno napomenuti da Binance ima i mnoge druge kripto valute u svojoj ponudi.
 • Kada ste odabrali valutu, otvoriće vam se prozor u kome unosite podatke sa kartice kojom plaćate i to, ime i prezime, broj kartice, datum isteka kartice, i CVV broj (to su ona tri broja na poledjini kartice).
 • kupovina bitkoina sa karticomPored toga, tražiće vam se da unesete podatke kao što su država, grad, adresa i poštanski broj.
 • Nakon toga, pojaviće se prozor u kome ćete videti sažetak vaše kupovine, šta kupujete i za koliko novca. Imate tačno 60 sekundi da potvrdite kupovinu jednim klikom na dugme “confirm”.
 • kripto mreza bitkoinUkoliko ste potvrdili kupovinu, dobićete obaveštenje o istoj i iznos Bitkoina koji ste kupili će se pojaviti u vašem novčaniku u okviru Binance menjačnice.

Da li je jednostavnije kupiti Bitkoin i druge kriptovalute preko Binance aplikacije za mobilne telefone?

U suštini, kupovina kripto valuta preko Binance menjačnice je vrlo jednostavan proces i sve se završava u par klikova i kroz manje od 5 minuta, bilo da ste na laptopu ili telefonu. Ukoliko je ipak telefon vaš go-to uređaj preko koga već obavljate razna plaćanja, nema razloga da ne probate da kupite i Bitkoin preko mobilne aplikacije. Evo kako kupiti Bitkoin preko Binance aplikacije:

 • Skinite Binance aplikaciju preko App Store ili Google Play i ulogujte se, ili kreirajte nalog ukoliko to već niste uradili.
 • U gornjem levom uglu se nalazi prečica za vaš profil, kliknite tu i prebacite aplikaciju na Lite mod.
 • Na dnu sredine ekrana se nalazi žuta ikonica na koju kliknete ukoliko želite da kupujete.
 • Prvo birate koju kripto valutu želite da kupite, potom birate vašu lokalnu valutu i unosite iznos koji ste spremni da potrošite. Valutu možete menjati, kao i iznos koji želite da kupite.
 • binance lite verzijaNakon toga, birate kako plaćate, ukoliko je ovo prvi put da plaćate vašom karticom, idete na “change card” a potom “Pay with new card” i onda unosite podatke vaše kartice.
 • kupovina kriptovaluta mobilniNakon toga, otvoriće vam se polje sa informacijama o transakciji koju planirate da izvršite i, ovde takođe, imate 60 sekundi da potvrdite kupovinu.
 • kupovina bitkoina preko mobilnogDobićete obaveštenje o uspešno izvršenoj kupovini i moći ćete da vidite stanje Bitkoina ili druge kriptovalute u vašem novčaniku.
Sada kada znate kako se registrovati na Binance i kupiti Bitkoin, koliko ste spremni da investirate?

Kao što ste i videli, sam proces registracije i kupovina kripto valuta nisu ništa posebno komplikovani i kroz samo par klikova možete doći do vašeg prvog Bitkoina, ili barem njegovog stotog ili hiljaditog dela. Više vremena će vam oduzeti razmišljanje o tome koliko potrošiti i u kom trenutku kupiti Bitkoin, ali ta odluka je samo na vama.

Oficijalne kriptovalute Binance menjačnice su BNB i BUSD

binance registracija

Leave a comment