fbpx

DC Comics će uskoro imati svoj prvi NFT

Prošle jeseni saradnja između DC-a i Palm NFT studija za DC FanDome striming događaj bila je samo početak za NFT ambicije giganta stripova. Danas su kompanije objavile da će u aprilu objaviti NFT-ove sa temom Betmena koji dolaze sa dve godine obećanih pogodnosti.

Pokrenuta 26. aprila, kolekcija Bat Cowl obuhvataće ukupno 200.000 NFT-ova, od kojih svaki prikazuje 3D prikaz slavnih kostima superheroja. Svaki NFT će biti jedinstven i kreiran iz Batmanove 83-godišnje istorije stripa, sa različitim kombinacijama boja, stilova i oblika maski. Svaki NFT će biti po ceni od 300 dolara.

NFT funkcioniše kao priznanica zasnovana na blokčejnu koja dokazuje vlasništvo nad digitalnim predmetom. U ovom slučaju, Bat Cowl NFT-ovi će biti mint-ovani na Palm sidechain-u koji čini transakcije bržim, jeftinijim i energetski efikasnijim od Ethereum-a.

Kao i kod mnogih današnjih projekata, slika priložena NFT-u je samo jedan deo ukupne vrednosti. U ovom slučaju, DC je obećao dvogodišnji plan različitih karakteristika, pogodnosti i programa koji će biti obezbeđeni vlasnicima.

Vlasnici Bat Cowl NFT-a imaće pristup privatnom forumu obožavatelja na web stranici DC Universe, zajedno sa pristupom događajima, fizičkim kolekcionarskim predmetima, ekskluzivnim proizvodima i sadržaju iza scene. Štaviše, DC planira da proširi skup funkcija stvarima kao što su „integracije metaverzuma“ i iskustva proširene stvarnosti.

Leave a comment