fbpx

Kako povezati Metamask novčanik sa Polygon mrežom

Za korišćenje blokčejn mreže Polygon potreban je odgovarajući kripto novčanik kao što je MetaMask. Međutim, MetaMask nema podrazumevano dodat Polygon kao mrežu. Podešavanje novčanika za povezivanje sa Polygon-om je vrlo jednostavno i može se uraditi za samo nekoliko minuta.

binance registracija

Instaliranje i podešavanje MetaMaska

MetaMask se može preuzeti na većini pretraživača kao što su Chrome i Firefox, Brave, Opera GX ili na iOS-u i Android-u ako ste korisnik mobilnih uređaja. Uvek proverite da li se nalazite na  zvaničnoj web lokaciji da biste bili sigurni da preuzimate pravu MetaMask ekstenziju.

Prvo, preuzmite MetaMask wallet. Odatle izaberite platformu koju koristite i pratite korake da biste je instalirali na svoj uređaj.

instalacija metamask novcanika

2. Nakon preuzimanja i instaliranja ekstenzije, dočekaće vas MetaMask stranica dobrodošlice. Kliknite na [Get Started] da biste započeli.

 

metamask wallet

3. Ako kreirate novi novčanik, kliknite na dugme [Create a Wallet]. Takođe možete da uvezete stari već postojeći novčanik koristeći njegovu seed frazu sa opcijom [Import wallet]. Mi ćemo vam u ovom slučaju pokazati kako kreirati Metamask wallet od početka.

Kako napraviti MetaMask novčanik

4. MetaMask će vas pitati da li želite sa njima da podelite anonimne podatke o korišćenju, kako biste pomogli poboljšanju usluga . Prihvatanje ili odbijanje ovoga neće uticati na vašu upotrebu MetaMask novčanika.

Šta je Metamask novčanik

5. Unesite lozinku da biste kreirali novčanik. Imajte na umu da ovo nije vaša osnovna fraza. Lozinka je bezbednosna mera koja sprečava bilo koga ko koristi vaš uređaj da pristupi vašem Metamask novčaniku. Ako zaboravite lozinku, uvek možete da pristupite svom kripto novčaniku pomoću vaše seed phrase.

Kako napraviti kripto novcanik

6. Nakon kreiranja vaše lozinke, MetaMask će vam predstaviti informacije u vezi sa vašim novčanikom i secret recovery frazom. Obavezno ga pročitajte ako niste upoznati sa načinom na koji funkcioniše kripto novčanik.

 

Kako napraviti metamask wallet

7. Pred vama se nalazi Secret Recovery Phrase. Kliknite na katanac da biste videli reči i zabeležili ih u ispravnom redosledu. Čuvajte frazu na bezbednom mestu (po mogućnosti u fizičkom obliku – na nekom papiru, prebacite na fleš koji ćete koristiti isključivo za kripto lozinke ili narežite na cd/dvd) i nikada je ne delite ni sa kim. Ovaj niz brojeva je konačna rezervna kopija vašeg novčanika i njegovog sadržaja. Kliknite na [Next] da biste nastavili.

Šta je MetaMask

8. U prošlom koraku ste dobili vašu seed frazu, koju u ovom koraku morate da unesete u pravom redosledu. Nakon završetka, kliknite na [Confirm] da biste prešli na sledeći korak.

 

Kako da napravim crypto wallet

9. Uspešno ste kreirali Vaš MetaMask novčanik. Kliknite na [All Done] da vidite svoj novčanik.

 

Kako da napravim polygon novcanik

10. Da biste učinili MetaMask lakšim za pristup, možete ga “zakačiti” na svoj Chrome pretraživač tako što ćete kliknuti na ikonu slagalice i zakačiti MetaMask na traku sa alatkama. Nakon prethodnog podešavanja, MetaMask će biti povezan samo na Ethereum. Sad ćemo Vam objasniti kako da povežete Metamask sa Polygon mrežom.

 

metamask polygon wallet

Konfigurisanje novčanika

1. Dodavanje Polygon mreže u vaš novčanik uključuje dodavanje nekih mrežnih detalja u ekstenziju. Prvo otvorite MetaMask i kliknite na padajući meni.

 

Najbolji novčanik za kriptovalute

2. Sada kliknite na [Add Network] u iskakućem prozoru.

 

pravljenje metamask walleta

3. Otvoriće vam se stranica, gde je potrebno uneti sledeće podatke, zatim kliknite na [Save].

 

Network Name

Polygon

New RPC URL

Choose any of the following:

https://polygon-rpc.com

Chain ID

137

Currency Symbol

MATIC

Block Explorer URL

https://polygonscan.com/

Kako otvoriti Novčanik (Wallet)

4. Uspešno ste se povezali na Poligon mrežu.

Dodavanje tokena u MetaMask wallet

Da bi se tokeni Poligon mreže pojavili u listi koina koje posedujete, moraćete ručno da ih dodate.

1. Prvo idite na PolygonScan i pronađite ugovor o tokenu i detalje o tokenu koji želite da dodate. Ako token nije na PoligonScan-u, obavezno nabavite adresu ugovora sa zvanične web stranice projekta ili kanala društvenih medija. Budite oprezni i unosite samo adrese sa proverenih sajtova, jer postoje prevaranti koji mogu da iskoriste dodavanje tokena u wallet i isprazne vam novčanik.

 

dodavanje tokena na metamask2. Vratite se na MetaMask i kliknite na [Import tokens].

kreiranje polygon novcanika

3. Kopirajte adresu ugovora tokena i MetaMask treba automatski da popuni ostale detalje. Ako ne, unesite ih ručno. Da biste završili, kliknite na [Add Custom Token].

 

polygon mreza

4. Kliknite na [Import Tokens].

 

kako napraviti kripto novcanik

5. Vaš novčanik će sada uspešno prikazati stanje dodatog tokena.

 

Kako trgovati kriptovalutama

Ukoliko ste pratili svaki naš korak i uspešno kreirali metamask novčanik te ga povezali sa Polygon mrežom, sada možete slobodno da trgujete sa kriptovalutama, kao i da kupujete/prodajete NFT-ove.

MetaMask novčanik osim Ethereum i Polygon mreže, podžava veliki broj blockchain mreža, uključujući i Binance SmartChain, te ukoliko želite da ga dodate u vaš wallet, pratite naše upustvo kako povezati BSC mrežu sa metamask wallet-om.

Leave a comment