fbpx

OpenSea dodaje Solana mrežu, kao i podršku za Phantom Wallet

Solanini nezamenljivi tokeni (NFT) biće dostupni za kupovinu i prodaju na OpenSea marketplace-u od aprila.

Međutim, datum lansiranja tek treba da bude objavljen. Nakon Ethereuma (ETH), Poligona (MATIC) i Klaitn-a (KLAI), Solana će postati četvrta blockchain mreža koju će OpenSea podržavati.

Trenutno, korisnici Solane mogu da trguju samo NFT-ovima na Magic Eden, Solanart i SolSea, ali najveće tržište za NFT će biti otvoreno kao nova avenija za trgovanje sledećeg meseca.

Transakcije u OpenSea-u se uglavnom dešavaju na Ethereum-u.

OpenSea je uspešno prikupio 300 miliona dolara u krugu finansiranja ranije ove godine koji je svoju procenu podigao na 13 milijardi dolara. Crypto VC Paradigm je bio među pokroviteljima, a fond je pokrenula Katie Haun, bivši generalni partner u a16z.

NFT tržište je takođe pokrenulo sopstveni program za ulaganja. Ideja iza toga je ulaganje u startapove i projekte uključene u NFT.

U februaru, OpenSea je pokrenuo sopstveni program, sa idejom ulaganja u startapove i druge projekte u okviru NFT ekosistema. Kompanija takođe planira razne projekte, uglavnom fokusirane na igre.Prema podacima Dune Analytics, u januaru je premašen nivo trgovanja NFT-om, koji iznosi nešto više od 4 milijarde dolara na OpenSea-u.

To je predstavljalo porast od 20% u odnosu na prethodni maksimum od 3,4 milijarde dolara postignut u avgustu 2021. Inače, u izveštaju se dodaje da je ukupna prodaja na ovom tržištu dostigla 25 milijardi dolara u 2021. godini.

Leave a comment