fbpx

Osnivači Arrows Capital-a pozvani na sud putem Twitera

Osnivačima 3AC, Žu Su i Kajlu Dejvisu, naređeno je da dostave sve dokumente u njihovom posedu ili pod kontrolom, bez obzira na to da li informacije drže oni direktno ili su pod kontrolom treće strane.

Osnivači kompanije Three Arrows Capital (3AC), Žu Su i Kajl Dejvis, dobili su sudski poziv putem Tvitera 5. januara nakon što su likvidatori dopustili vlastima Singapura da prema odluci suda o stečaju u Sjedinjenim Državama objave sudski poziv.

Prema informacijama koje je mogu pronaći na internetu, sud u južnom okrugu Njujorka je odobrio nalog za Dejvisa jer je on američki državljanin, dok su sudovi u Singapuru odobrili nalog za obojicu suosnivača.

Advokati likvidatora navodno su više puta poslednjih meseci pokušavali da stupe u kontakt sa osnivačima, ali nisu uspeli zbog nedostatka saradnje.

arrows capital

@KileLDavies jpg kopije sudskog poziva su priložene u ovom tvitu. Neredigovana kopija sudskog poziva je dostavljena putem e-pošte i može se dostaviti na zahtev. PIC.TWITTER.COM/XAYZQ4OVEO

— 3ACLikuidation (@3ACLik) 5. januara 2023

Likvidatori kompanije Three Arrows Capital (3AC) su pokrenuli sudski postupak protiv osnivača Žu Su i Kajl Dejvisa zbog nedostatka saradnje u razmatranju odluke o stečaju.

Ovaj potez je pokušaj da se pristupi informacijama o nalozima, početnim frazama i privatnim ključevima za 3AC-ova digitalna i fiat sredstva, podacima o hartijama od vrednosti i neregistrovanim akcijama, kao i računima na centralizovanim ili decentralizovanim menjačnicama, zajedno sa bilo kojom drugom materijalnom ili nematerijalnom imovinom.

Na svom vrhuncu, hedž fond je imao neto vrednost od 10 milijardi dolara i podneo je zahtev za bankrot 1. jula u skladu sa Poglavljem 15. Sudski poziv zahteva od Su i Dejvisa da dostave sve dokumente koji su im dostupni i da navedu datum i prirodu dokumenta i objasne zašto dokument nije dostupan, za one koji nisu više u posedu, ili pod njihovom kontrolom.

Likvidatori su ranije tvrdili da se osnivači 3AC-a najverovatnije nalaze u Indoneziji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što otežavava izvršenje stranih sudskih naloga. Pored toga, državljanstvo i lokacija osnivača su dovedeni u pitanje od strane suda, jer bi to moglo uticati na sposobnost suda da vrši ličnu nadležnost nad njima. uticati na sposobnost suda da vrši ličnu nadležnost nad njima.

Leave a comment