fbpx

SAD i Južna Koreja potpisale sporazum o saradnji u istraživanju Terra Luna prevare

Južnokorejski ministar pravde Han Dong-hoon boravio je u New Yorku kako bi razgovarao o mogućnostima saradnje u istragama povezanim s financijskim prevarama, posebno onih povezanim sa kriptovalutama.

terra luna

Ova saradnja mogla bi biti samo prva od mnogih budućih, s’obzirom da su kriminalne radnje vezane za kriptovalute postale fokus regulatora svuda u svetu. Južna Koreja je, inače, jedna od najstrožijih zemalja kada su u pitanju kripto propisi, te je osigurala stroge smernice za verifikaciju korisnika (KYC) i smernice protiv pranja novca (AML).

Ministar je istakao kako su dve strane razgovarale o načinima razmene informacija i jačanju saradnje kako bi se uspešno suzbile sve veće brojke prevara vrednosnih papira povezanih s tržištem digitalne imovine. Navodno su se dogovorili da će podeliti najnovije podatke istrage o Terra-LUNA, kripto projektu koji se istražuje u obe zemlje.

Međutim, zbog nedostatka jasnih propisa o kriptovalutama, praćenje i procesuiranje ovih prevara, koji često uključuju prekogranične transakcije i pranje novca, postaje sve teže i složenije.

Kolaps ekosistema Terra vrednog 40 milijardi dolara izazvao je pravni nadzor obe zemlje. SAD su nedavno otvorile novu istragu protiv suosnivača Terre Do Kwona, dok južnokorejski tužioci istražuju nekoliko optužbi, uključujući prevaru, manipulaciju tržištem i utaju poreza.

Leave a comment