fbpx

Šta je PulseChain mreža?

Šta je PulseChain?

PulseChain je nova blockchain mreža koja nudi mnogo jeftinije naknade za gas od Ethereum-a. Pulsechain takođe nudi najveći airdrop u istoriji kriptovaluta. Pulsechain će promeniti kripto svet kakav poznajemo.

Dizajnirana za buduće potrebe kripto industrije, PulseChain mreža koristi sve nedostatke Ethereum-a i poboljšava ih. Ukratko rečeno PulseChain je fork Ethereum blockchain-a. Što znači da će svaki coin, token i wallet koji postoji na Ethereum-u, biti kopiran i dostupan na PulseChain-u sa jednim izuzetkom. Svaki ETH token će biti konvertovan u PLS na bazi 1:1. Ukupna ponuda PLS-a će biti za oko 1.000.000 veća od ETH da bi se omogućilo prilagodljivo okruženje.

Glavne razlike su brzina, cena, deflacija i efikasnost mreže. Sposobnost za stotine transakcija u sekundi uveliko ide u korak sa Ethereum-om 13. Pratite dalje da biste saznali kako je to moguće. PulseChain zamenjuje PoW model sa DPoS (Delegated Proof of Stake). Uklanjanje potrebe za skupom računarskom snagom PoW-a uz održavanje visokog nivoa bezbednosti. Takođe zamenjuje rudare sa validatorima da bi se obezbedila mreža.

Brzina

Delegirani dokaz udjela (DPoS) omogućava da se transakcije obrađuju izuzetno brzo bez žrtvovanja sigurnosti. Ovo je moguće zahvaljujući pouzdanim čvorovima visokih performansi koji potvrđuju svaku transakciju koju podržavaju PLS staker-i koji glasaju u poverenju svojim sopstvenim novčićima. Zamena modela dokaza o radu (PoW) oslobađa računarsku snagu validatorima koji šifruju transakcije.

Troškovi

Dok Ethereum rudari heširaju složenu matematiku za šanse da budu nagrađeni sa ETH. Pulse validatori se fokusiraju na obezbeđivanje samo transakcija na mreži uz malu naknadu. Ovo uklanja potrebu za sagorevanjem velikih količina energije da bi se postigla nagrada za rad, čime se smanjuju ukupni troškovi mreže.

Postotak smanjivanja troškova

Svaki Pulse coin (PLS) je kreiran prilikom lansiranja mreže, uklanjajući sve veće zalihe kovanica, za razliku od ETH. Dalje, svaka naknada za transakciju se sagoreva na 75% čime se smanjuje ukupna ponuda. Vremenom, kako će manje PLS-a biti dostupno na tržištu, cena će uveliko rasti.

Efikasnost

Uklanjajući potrebu za sagorevanjem energije zbog visoke cene PoW, Pulse će uspostaviti visok nivo proizvodnje za budućnost kriptovaluta. Pošto će u budućnosti biti potrebno više posla, Pulse je dizajniran tako da ispuni ovu potrebu. PulseChain je dizajniran da upotpuni trenutne Ethereum projekte kao način za smanjenje troškova transakcija i zagušenje celokupne mreže. Ovo će revolucionisati ono što je moguće u današnjem zahtevnom kripto univerzumu. Ako vam se sviđa ono što Ethereum danas nudi, najverovatnije će vam se svideti ono što će PulseChain moći da ponudi.

Šta je PulseChain snapshot?

PulseChain će ponovo omogućiti jeftine slučajeve upotrebe: umesto da pokreće prazno, PulseChain donosi stanje ETH sistema, ERC20, NFT, pametne ugovore i još mnogo toga putem snapshot-a. Ovo nagrađuje vlasnike i osnivače projekata zasnovanih na Ethereum-u. Lansiranje PulseChain-a je najveći airdrop u istoriji. Hiljade tokena i NFT baziranih na Ethereum-u dobijaju svoje besplatne PulseChain verzije (pETH, pBAT…itd). Ova nova zlatna groznica sadrži otkriće vrednosti hiljada tokena i NFT-ova na PulseChain-u. Ako ste oduvek želeli da budete u vrhu ERC20 ili NFT, možda sada možete da budete.

Stateful Ethereum Fork

PulseChain će sadržati sve što Ethereum ima! Od bloka broj _______ (TBD), tačne kopije svih pametnih ugovora, ERC-20 tokena, ERC-721 NFT-ova itd. Zbog velikog obima aplikacija i svega ostalog raspoređog na glavnoj mreži Ethereum-a, nije moguće tačno predvideti kako će zajednica proceniti i prihvatiti bilo koju kloniranu imovinu. Neki ugovori i aplikacije će funkcionisati 100% kao i na Ethereum-u, drugi ugovori kao što su npr. centralizovani stabilni novčići verovatno neće imati autoritativnu podršku iza sebe.

Vremenom će se relativna vrednost ovih sredstava izjednačiti kroz tržišno delovanje, ali se očekuje da će postojati period u kojem ćete morati biti strpljivi i hodl-ati svoje coin-e.

Proof of Staked Authority

Iako je Proof-of-Work (PoW) dokazan kao mehanizam za implementaciju decentralizovane mreže, nije praktičan za nove ili male mreže i zahteva veliki broj učesnika i računski otpad da bi se održala bezbednost.

Proof-of-Authoriti (PoA) obezbeđuje odbranu od 51% napada, uz poboljšanu efikasnost i toleranciju na određene nivoe vizantijskih igrača (zlonamernih ili hakovanih). Protokol PoA, međutim, najviše se kritikuje jer nije tako decentralizovan kao PoW, jer validatori, odnosno čvorovi koji se smenjuju da proizvode blokove, imaju sva ovlašćenja i skloni su korupciji i bezbednosnim napadima.

Drugi blok lanci, kao što su EOS i Cosmos, uvode različite tipove zamenika dokaza udela (DPoS) kako bi omogućili vlasnicima tokena da glasaju i izaberu set validatora. Povećava decentralizaciju i favorizuje upravljanje zajednicom.

PulseChain nasleđuje i modifikuje konsenzus motor Binance Smart Chain, Parlia, koji kombinuje DPoS i PoA. PulseChain konsenzus motor ima sledeća svojstva:

  1. Blokove proizvodi ograničen skup validatora.
  2. Validatori se smenjuju da proizvode blokove na način PoA, slično kao Ethereum Clikue konsenzus motor.
  3. Skupovi validatora se biraju i izlaze na osnovu ugovora o ulaganju koji se primenjuju na PulseChain-u.
  4. Rotacija seta validatora se dešava u redovnom intervalu sa važećim validatorima koji se biraju iz ugovora o ulaganju (odabirom validatora sa vezanim ulogom)
  5. Mehanizam za konsenzus će direktno komunicirati sa sistemskim ugovorima kosih linija, umetanja i validatora kako bi se postigao živost i stabilnost, raspodela prihoda i rotacija validatora.

Izvorni token

Izvorni ETH token će postati PLS na PulseChain mreži. PLS zaliha će biti veća za najmanje 10.000k po forkingu, a dodatna zaliha će biti distribuirana korisnicima koji su se žrtvovali tokom faze žrtvovanja PulseChain-a.

PLS će se koristiti baš kao što se ETH koristi na Ethereum mreži za naknade za transakcije, kao i za delegiranje uloga mrežnim validatorima.

kriptomreza.com nije povezana sa PulseChain-om ni u kom obliku.

Ništa u ovom članku ili na Web stranici nije finansijski ili poreski savet. Za savet o ovim pitanjima, obratite se registrovanom profesionalnom savetniku.

gde kupiti pulsechain

Leave a comment

binancecoinmarketcap srbijaCEX.IOBitcoinExchange

Besplatne novosti

Prijavite se Besplatno na Newsletter